Over Passie voor Proeven

Liefde voor eten en drinken werd me met de paplepel ingegoten. Na mijn studies aan de hoge hotelschool in Maastricht en Nyenrode werkte ik in human resources management. Daarnaast voedde ik mijn passie voor eten en drinken met wijnreizen en opleidingen als vinologie, gastronomie (opgeleid door Peter Klosse) en wijnproefkunde (bij oenoloog Gehard Horstink).

Op wijnreizen ontmoette ik wijnmakers, leerde hun wijnen kennen en nam deze mee naar huis. Daar kookte ik er lekker bij, tijdens avonden voor vrienden en familie: over wijn en spijs, over de herkomst van de wijnen en over hoe te proeven. De wijnen die mijn gasten goed bevielen, verkocht ik.

Wat begon als een vrijetijdsbesteding voor familie, vrienden en kennissen groeide zo uit tot een bedrijf.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Op een toegankelijke en gezellige manier organiseer ik bijzondere workshops en proeverijen. Vergelijk bijvoorbeeld de geur en smaak van wijn uit verschillende kristallen glazen. Je hoeft geen kenner te zijn om verbaasd te staan! Of leer in korte tijd de hoofdlijnen van gastronomie (het combineren van wijn en gerechten), tijdens een lunch of diner waarbij je zelf beoordeelt welke wijnen en gerechten het beste samengaan. Wil je snel tot de essentie komen van een bepaald onderwerp? Ik geef je een intensieve workshop over het onderwerp dat jou boeit; denk aan:

  • Wijn proeven – techniek en aroma’s leren onderscheiden
  • Combineren van wijnen en gerechten
  • Ontdek uit welk wijnglas jouw favoriete wijnen het lekkerste smaken
  • Wjngebieden ontdekken aan de hand van wijnen en gerechten.

Wat maakt een bijzondere avond?

De afgelopen twintig jaar heb ik zoveel geproefd, geleerd en gedeeld dat ik in overleg met jou een programma kan creëren dat goed past bij jouw gasten en je doel van de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst zelf schakel ik makkelijk, waar nodig, bij.

Door mijn ervaring in het buitenland en bij diverse organisaties kan ik in meerdere talen uit de voeten en daarnaast en de bijeenkomst  koppelen aan branchegerichte of andere inhoudelijke thema’s.
Last but not least: mijn gastvrije benadering, aanstekelijke enthousiasme en oprechte streven het relaties naar de zin te maken.

Nieuwsgierig geworden? Ik beantwoord je vragen graag persoonlijk, of kijk rond naar voorbeelden en testimonials.

Wie weet tot binnenkort!