Wijn & Glas proeverij

Bijzondere wijnproeverij over de invloed van het wijnglas op de geur en smaak van wijn. Je hoeft geen ervaren wijndrinker te zijn om het verschil te merken in geur en smaak van wijn, wanneer je deze uit verschillende glazen drinkt. Riedel Crystal bestaat 250 jaar en maakt de meest exclusieve wijnglazen ter wereld. Hun glazen verhogen in hoge mate het drinkgenot!

Wijn & glas proeverij met Riedel Crystal – schrijf je hier in

Wat ga je beleven tijdens deze glasproeverij? Eén voor één proeven we wijnen uit verschillende wijnglazen. Ik gebruik glazen van het merk Riedel Kristal, waarvoor ik een zwak heb. En het maffe is: het maakt uit! Zelfs als je vindt dat je (te) weinig weet van wijn, merk je het verschil. En dat maakt het nu zo leuk, want de meesten van ons hebben wel eens wijnproeverijen bezocht. Maar één wijn uit verschillende glazen geproefd? Dat doe je meestal niet. In de Riedel glasproeverij introductie staat nog wat informatie over deze bijzondere glazen.

We hebben meerdere wijnproeverijen gehad maar hadden nog nooit ervaren dat dezelfde wijn in verschillende glazen zo anders smaakt. De proeverij maakte de avond specialer.

25.000 Riedelglazen
Het enthousiasme over de wijnen is beperkt, de prijzen ervan zijn bedenkelijk en de verkoopcampagne loopt stroef, maar het aantal belangstellenden voor de primeurproeverijen van 2011 overtrof alle verwachtingen. De Union des Grands Crus de Bordeaux gaf niet minder dan 6400 bezoekerspassen uit, 400 meer dan afgelopen jaar. De bezoekers kwamen uit 68 verschillende landen. Voor de diverse proeverijen werden 25.000 Riedelglazen gebruikt.

Artikel uit Perswijn, 2012

Riedel Kristal

Harold Hamersma