VOC Monbazillac

(2 klantbeoordelingen)

 39,95

Hubrecht Duijker op www.hubrechtduijker.com: “Meer elegantie dan een Sauternes”

Vignet website_400px“Deze VOC wijn is er een van 2005, gemaakt door Dominique Vidal van Château Fonmourgues. Het groenzweem in zijn blank gouden kleur geeft al aan dat deze Monbazillac nog volstrekt vitaal is. Ook zijn kwaliteit is volstrekt goed: delicieus pourriture noble aroma, zuidvruchten, likje honing, discreet kruidje, zeer zuiver en meer elegantie dan een Sauternes.” Hubrecht Duijker, www.hubrechtduijker.com

Een heerlijke edelzoete wijn in een historische uitmonstering
Wijn met een mooi verhaal, een perfect cadeau!

SMAAKSTIJL: RIJK & UITBUNDIG
€ 39,95 / fles

Beschrijving

Exclusief en bijzonder is de dessert wijn Monbazillac zoals we die al vervoerden in VOC schip d’Amsterdam:

De VOC wijn uit AOC Monbazillac is een gastronomische wijn met historie. Een unieke wijnfles, een exacte kopie van het oorsponkelijke model uit 1747, dat werd geborgen uit VOC schip d’Amsterdam. Gevuld met de zoete kwaliteitswijn Monbazillac uit zuidwest Frankrijk.

Monbazillac heeft een goudgele kleur, een fijn bouquet van honing en gekonfijt fruit en een elegante, zoete afdronk. De smaak lijkt op die van Sauternes uit Bordeaux en de gebruikte druivenrassen zijn dezelfde: sauvignon, sémillon en muscadelle. De trossen blijven lang aan de stokken hangen en worden overrijp.

Bij gunstige weersomstandigheden treedt vervolgens ‘nobel rot’ op, de ‘pourriture noble’, waardoor de druiven nog geconcentreerder worden. De druiven worden handmatig geselecteerd en geoogst. Monbazillac is jarenlang te bewaren en dient gekoeld gedronken te worden. Heerlijk als aperitief, bij desserts, bij blauwschimmelkazen en bij foie gras (ganzenlever).

2 beoordelingen voor VOC Monbazillac

  1. twqdgcrmex

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

  2. mlwbaqqbkh

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *